Szülinapi program ötletek

szülinapi program tippek

Szuper szülinapi program ötletek gyerekzsúrokra ezen az oldalon: www.logikoffer.hu

kalozok_kincse_kuldetes.jpg

Szülinapokon általában a torta a legfontosabb, tehát mindenképp olyan helyet kell választani, ahol a gyerek nyugodtan megehet egy szelettel: leülhet és kanalazhatja. Igazából, ha a torta megvan, akkor a többi süti, kaja vagy hűsítő már gyerekjáték, nem kell külön logisztikázni. Arra próbálunk adni néhány javaslatot, hogy mit tehetünk, ha nem szeretnénk romokban látni a lakásunkat. A gyerekzsúr alapverziója természetesen továbbra is az otthon szervezett, ami egyre inkább kimegy divatból. Az otthoni zsúrral elsősorban térproblémák lehetnek: elég nyomorúságos, ha nincs elég hely. Márpedig, ha tartjuk az ilyen rendezvények alapszabályát – ahány éves a gyerek, annyi meghívott (és adott esetben plusz a testvérek és a szülők) – egy nagyobbacska gyerek szülinapi bulijához elég sok hely kell. Ha magunk szervezzük az eseményt, akkor érdemes arra figyelnünk, hogy előre készüljünk játékkal, programokkal, hogy kelőképpen lefoglaljuk a meghívottakat. A gyerekzsúrok legfontosabb kelléke: a torta.

Alternatív partihelyszínek esetében a gyerekek szórakoztatását egyébként részben – kezdve a jó hangulatért felelős bohóctól a süteményeket és a tortát elkészítő cukrászig – vagy akár egészben is kiszervezhetjük, hogy még egyszerűbb legyen a dolgunk, és könnyebb a pénztárcánk. Persze van, ahol már a helyszín kibérelésével eleve a körítést is megvesszük.

Vidéki nyaraló/ hétvégi ház

Egyértelmű előnye, hogy a gyerekek a szabadban lehetnek és játszhatnak, és ha jön egy zuhé, könnyen védett helyre húzódhatnak. Viszont késő ősszel, télen és kora tavasszal egyáltalán nem praktikus. Hátránya emellett, hogy valószínűleg sokkal többen vesznek rajta részt, mint a gyerekünk közvetlen barátai. Valószínű, hogy jönnek a szülei és a testvérei is, és maradnak is. A minimum félnapos – de inkább egy egész napos – parti elég sokba kerülhet. (Bár őszintén szólva egyik megoldás sem nagyon olcsó.) Erdei tisztás Egyszerűbb megoldás, ha találunk egy jó kis erdei tisztást, ahol senki nem zavar, és adottak a minimális feltételek a tortázáshoz. Kicuccolni, mindent leszervezni elég fárasztó lehet, de utána legalább nem kell élhető állapotba szedni a lakásunkat. És egy ilyen zsúr amúgy is mindig nagyon fárasztó. Nem kell a terem bérlésére költeni, de ebben az esetben is meg kell oldani a szülők kajálást is. Ha elég nagyok a gyerekek, akkor egy közös szalonna-sütéssel, bográcsozással is egybeköthetjük az eseményt, és máris van egy olyan program, amit valószínűleg minden gyerek élvez. Probléma viszont, hogy ez a megoldás csak nyáron praktikus, és akkor is mindig kell egy pótmegoldás rossz időre.

Park

Gyakorlatilag a tisztás fapados változata, bár főzőcskézést nem szervezhetünk. Nem túl praktikus, de az eső elől könnyebb védett helyre menekülni, mint az erdőről. Kis szerencsével van egy tó is a közelben, ahol csónakázni is lehet.

Bérelhető terem

Csupán annyiban különbözik az otthoni változattól, hogy nem a lakásunkat fordítják fel, hanem az erre kibérelt termet. Különben mindent maguknak kell megoldani, vagy kiszervezni másnak. Az előnyeit nem nagyon kell ecsetelni, a hátránya egyértelműen az, hogy a gyerekünk nincs a saját környezetében, a saját játékai között, így rosszul is érezheti magát a saját szülinapi partiján. A bérelhető terem egy speciálisabb változata, amikor a teljes szervezést is vállalják. Például a McDonald’sban lehet teljes körű ellátást ígérő partit szervezni, vagy a plázák játszóházainak kínálatában is rendszerint szerepel ez a lehetőség, persze mindkét verzió - a gyerekek számának függvényében - elég költséges lehet.

Állatsimogató Bár

A közeli állatsimogató honlapján nem írják, hogy születésnapi bulit szerveznének, de mi egy óvodás gyerek szülinapi zsúrját simán bevállalnánk ott. A büfében egy-egy szelet tortát pedig simán elfogyaszthatunk. És a gyerekek garantáltan jól éreznék magukat, kicsit olyan lenne, mintha a vidéken élő nagyszülőket látogatnának meg. Előnye, hogy télen is látogatható. Nem csak simogatni, etetni is lehet az állatokat. Különböző extra szolgáltatásokkal jócskán emelkedhet a belépő.

Kalandpark

Nekünk Balu Park jutott elsőre eszünkbe, ahol különböző szórakozási lehetőségeket nyújtanak. Elsősorban a gyerekeknek szánt két kalandpályát ajánljuk, de egyéb lehetőségek is vannak a szórakozásra: például a korcsolya vagy az ATV. A honlapjuk szerint szülinapi ünnepségeket is szerveznek.

Bowling

Nagyobbacska iskolásoknak lehet tökéletes időtöltés a bowlingozás, akiknek már fontosabb a szórakozás, mint a torta. Valószínűleg a helyszínen lehet ezt-azt fogyasztani is.

Lézerharc

Ez még annyira új, hogy nem sokat tudunk róla, a leírása szerint leginkább a paintballhoz hasonlít. A működtetők különben szülinapi zsúrok szervezését is vállalják, szóval csak fizetnünk kell.