Szülinapi programok - szülinapi program ötletek

2018\08\25

Szülinapi programok gyerekeknek

programok szülinapra gyerekeknek

Ha igazán egyedi szülinapi programokat szeretnétek a gyerekeknek, akkor nézzétek meg ezt az oldalt: www.logikoffer.hu - ez mostanában az egyik legnépszerűbb otthoni szülinapi program. Nem fogtok csalódni!

logikoffer_logo_1.jpgA gyerek születésnapját minden évben boldogan várjuk. Készülünk rá, dugdossuk az ajándékokat, már hetekkel előre örülünk, hogy örülni fog. Látjuk a felcsillanó boldogságot a szemében, amikor megjönnek a vendégek, előkerülnek az ajándékok. Ám még izgalmasabb lehet, ha nem otthonunkban, hanem egy különleges helyszínen szervezünk bulit: maradandó élmény lehet a gyerkőcöknek megmenteni a szülinapos királylányt a bezárt szobából, vagy cirkuszi előadás után tortát szelni.

Bemutatunk most pár klasszat a szülinapi programok közül. Így a fergeteges buli után pakolni vagy mosogatni sem kell otthon, a gyerekeknek viszont csodálatos élmény és meglepetés lesz a mulatság.

Cirkuszi szülinapi programok

A gyerkőcök mesés környezetben bulizhatnak barátaikkal, majd együtt megnézhetnek egy cirkuszi előadást is. Az ünneplést emellett az ünnepelt kedvenc zenéi, fotói és videói tehetik felejthetetlenné, a buli zavartalanságáról pedig a kedves hoszteszek gondoskodnak. A buliban 12 szeletes tortával, üdítővel, popcornnal lepik meg a csapatot – ezek mennyisége négy különböző csomagtól függ. 

Főzős szülinapi programok

Szombaton és vasárnap a KukTanodában szülinapi bulik számára van fenntartva a hely. Délelőtt 10-től 12.30-ig vagy délután 15-től 17.30-ig náluk ünnepelheti a gyerkőc születésnapját. A KukTanoda szülinapi meghívóját elküldik, amelyet ki kell nyomtatni, hiszen a jeles napon a feldíszített étkezőben az ünnepelt fogadja majd a barátait is. Szülinapi tortát hozhat az ünnepelt, de igény szerint gondoskodik róla a tanoda is.

Szabadulós szülinapi programok

Ha azt gondolná, hogy a kijutós játék feladványai túl bonyolultak, nem gyerekeknek valók, akkor bizony téved! A feladatok, rejtvények között akad jó pár olyan, ami a fiatalabb korosztálynak sem okoz gondot! Ráadásul még izgalmasabb, ha egy királykisasszonyt kell kiszabadítani az elátkozott, középkori kastélyból. Így van ez a Királyok Völgye szabadulós játékban is, amely egyedülálló játékélményt nyújt. Ügyességi és logikai feladatok megoldásával kell kijutni egy sírkamrából, amelyre mindössze egy órájuk van a gyerekeknek.

Állati szülinapi programok

Szó szerint állati egy zsúr a népszerű Zoo Caféban, amely pár éve nyitott meg Budapesten. Az állatokkal teli kávézóban egy gondozó vagy zoopedagógus közreműködésével a gyerekek játszva ismerkedhetnek meg közelebbről a kávézó „lakóival”, majd a kávék, limonádék, sütemények elfogyasztása után lehetőség nyílik arra is, hogy e különleges állatokkal, akár a színes arapapagájjal fejen vagy vállon, akár egy boával a nyakban, nem mindennapi fotók készüljenek. Árajánlatot az érdeklődők a kávézó weboldalán kérhetnek.

Lézerbuli szülinapi programok

A lézerpályák szintén nagyon izgalmas szülinapi helyszínek lehetnek, a többpályás Laserparkban minimum 10, maximum 24 fővel lehet foglalni. Több tortából lehet választani, amelyet a játékok között fogyaszthat el az ünnepelt és a barátai, de ezen kívül más étel- és italcsomag is választható. Lehet sivatagi csatát vagy dzsungelharcot is választani, 14 éves korig pedig Elevenpark- belépővel is jutalmazzák a játékosokat. 

Hasonló weboldalak, szülinapi témához vagy játékokhoz kapcsolódó támákban:

https://eskuvoijatekok.blog.hu

https://szulinapi.blog.hu

https://kincskeresojatek.blog.hu

https://szulinapijatekok.blog.hu

https://csapatepitojatekok.blog.hu/

https://szulinapiajandek.blog.hu/

szülinapi programok gyerekeknek gyerek programok szülinapra programok szülinapra gyerekeknek gyerekprogramok szülinapra

2018\08\25

Szülinapi program ötletek

szülinapi program tippek

Szuper szülinapi program ötletek gyerekzsúrokra ezen az oldalon: www.logikoffer.hu

kalozok_kincse_kuldetes.jpg

Szülinapokon általában a torta a legfontosabb, tehát mindenképp olyan helyet kell választani, ahol a gyerek nyugodtan megehet egy szelettel: leülhet és kanalazhatja. Igazából, ha a torta megvan, akkor a többi süti, kaja vagy hűsítő már gyerekjáték, nem kell külön logisztikázni. Arra próbálunk adni néhány javaslatot, hogy mit tehetünk, ha nem szeretnénk romokban látni a lakásunkat. A gyerekzsúr alapverziója természetesen továbbra is az otthon szervezett, ami egyre inkább kimegy divatból. Az otthoni zsúrral elsősorban térproblémák lehetnek: elég nyomorúságos, ha nincs elég hely. Márpedig, ha tartjuk az ilyen rendezvények alapszabályát – ahány éves a gyerek, annyi meghívott (és adott esetben plusz a testvérek és a szülők) – egy nagyobbacska gyerek szülinapi bulijához elég sok hely kell. Ha magunk szervezzük az eseményt, akkor érdemes arra figyelnünk, hogy előre készüljünk játékkal, programokkal, hogy kelőképpen lefoglaljuk a meghívottakat. A gyerekzsúrok legfontosabb kelléke: a torta.

Alternatív partihelyszínek esetében a gyerekek szórakoztatását egyébként részben – kezdve a jó hangulatért felelős bohóctól a süteményeket és a tortát elkészítő cukrászig – vagy akár egészben is kiszervezhetjük, hogy még egyszerűbb legyen a dolgunk, és könnyebb a pénztárcánk. Persze van, ahol már a helyszín kibérelésével eleve a körítést is megvesszük.

Vidéki nyaraló/ hétvégi ház

Egyértelmű előnye, hogy a gyerekek a szabadban lehetnek és játszhatnak, és ha jön egy zuhé, könnyen védett helyre húzódhatnak. Viszont késő ősszel, télen és kora tavasszal egyáltalán nem praktikus. Hátránya emellett, hogy valószínűleg sokkal többen vesznek rajta részt, mint a gyerekünk közvetlen barátai. Valószínű, hogy jönnek a szülei és a testvérei is, és maradnak is. A minimum félnapos – de inkább egy egész napos – parti elég sokba kerülhet. (Bár őszintén szólva egyik megoldás sem nagyon olcsó.) Erdei tisztás Egyszerűbb megoldás, ha találunk egy jó kis erdei tisztást, ahol senki nem zavar, és adottak a minimális feltételek a tortázáshoz. Kicuccolni, mindent leszervezni elég fárasztó lehet, de utána legalább nem kell élhető állapotba szedni a lakásunkat. És egy ilyen zsúr amúgy is mindig nagyon fárasztó. Nem kell a terem bérlésére költeni, de ebben az esetben is meg kell oldani a szülők kajálást is. Ha elég nagyok a gyerekek, akkor egy közös szalonna-sütéssel, bográcsozással is egybeköthetjük az eseményt, és máris van egy olyan program, amit valószínűleg minden gyerek élvez. Probléma viszont, hogy ez a megoldás csak nyáron praktikus, és akkor is mindig kell egy pótmegoldás rossz időre.

Park

Gyakorlatilag a tisztás fapados változata, bár főzőcskézést nem szervezhetünk. Nem túl praktikus, de az eső elől könnyebb védett helyre menekülni, mint az erdőről. Kis szerencsével van egy tó is a közelben, ahol csónakázni is lehet.

Bérelhető terem

Csupán annyiban különbözik az otthoni változattól, hogy nem a lakásunkat fordítják fel, hanem az erre kibérelt termet. Különben mindent maguknak kell megoldani, vagy kiszervezni másnak. Az előnyeit nem nagyon kell ecsetelni, a hátránya egyértelműen az, hogy a gyerekünk nincs a saját környezetében, a saját játékai között, így rosszul is érezheti magát a saját szülinapi partiján. A bérelhető terem egy speciálisabb változata, amikor a teljes szervezést is vállalják. Például a McDonald’sban lehet teljes körű ellátást ígérő partit szervezni, vagy a plázák játszóházainak kínálatában is rendszerint szerepel ez a lehetőség, persze mindkét verzió - a gyerekek számának függvényében - elég költséges lehet.

Állatsimogató Bár

A közeli állatsimogató honlapján nem írják, hogy születésnapi bulit szerveznének, de mi egy óvodás gyerek szülinapi zsúrját simán bevállalnánk ott. A büfében egy-egy szelet tortát pedig simán elfogyaszthatunk. És a gyerekek garantáltan jól éreznék magukat, kicsit olyan lenne, mintha a vidéken élő nagyszülőket látogatnának meg. Előnye, hogy télen is látogatható. Nem csak simogatni, etetni is lehet az állatokat. Különböző extra szolgáltatásokkal jócskán emelkedhet a belépő.

Kalandpark

Nekünk Balu Park jutott elsőre eszünkbe, ahol különböző szórakozási lehetőségeket nyújtanak. Elsősorban a gyerekeknek szánt két kalandpályát ajánljuk, de egyéb lehetőségek is vannak a szórakozásra: például a korcsolya vagy az ATV. A honlapjuk szerint szülinapi ünnepségeket is szerveznek.

Bowling

Nagyobbacska iskolásoknak lehet tökéletes időtöltés a bowlingozás, akiknek már fontosabb a szórakozás, mint a torta. Valószínűleg a helyszínen lehet ezt-azt fogyasztani is.

Lézerharc

Ez még annyira új, hogy nem sokat tudunk róla, a leírása szerint leginkább a paintballhoz hasonlít. A működtetők különben szülinapi zsúrok szervezését is vállalják, szóval csak fizetnünk kell.

szülinapi program szülinapi programok szülinapi program ötletek szülinapi program tippek szülinapi buli 10 éveseknek szülinapi helyszínek szülinapi helyszín ötletek

2017\04\28

Szülinapi buli ötletek

ötletek szülinapi bulira

Az utóbbi 3-4 évben nem kevesebb, mint 6-7 szülinapi meglepetésbulin vettem részt, ebből egy a sajátom volt, ami hihetetlenül jól sikerült, és hármat én szerveztem meg. Saját tapasztalataim is alátámasztják tehát, milyen divatos mostanában ez a formája az összejöveteleknek.

Itt egy igazán jó program, ha szülinapi buli ötleteket keresel: A LogiKoffer izgalmas kicskereső játékokat kínál otthoni gyerekzsúrra. Próbáljátok ki! www.logikoffer.hu

logikoffer_szulinapi_jatek.jpgdzsungel_kincse_kuldetes.jpg

orias-boldog-szuletesnapot-felirat-40-cm-x-140-cm.jpg

Az egyik barátnőm szeretne a nővérének egy meglepibulit rendezni, és már jó pár héttel előre szólt, hogy segítsek ebben, találjuk ki, hogy mik a legjobb szülinapi buli ötletek és szülinapi programok Ez az oka, hogy most írom meg ezt a blogbejegyzést, amire már amúgy is régóta készülök. :)A neten keresgélve szinte egy használható ötletet sem találunk, sem magyar, sem külföldi oldalakon, vagy csak ennyire el vannak rejtve... nem tudom. Mindenesetre ez eléggé megnehezítette a munkámat, ezért most szinte teljesen a saját élményekre fogok hagyatkozni.

Remélem, minden lelkes szülinapi programok szervezőinek hasznos lesz ez a cikk abban, hogy a meglepetésbuli (legalábbis az előre megtervezhető része) garantáltan "betaláljon" és nagy sikert arasson. A programokkal úgy gondolom nemcsak a szülinaposnak, hanem a vendégeknek is kedveskednünk kell, hadd érezzék ők is nagyon jól magukat (mert akkor a szülinapos is boldogabb lesz), illetve mivel a meglepetésbulikra általában meglepetésvendégek (rég nem látott, tehát a baráti társasággal nem összenőtt személyek) is hivatalosak, ezért társaság-összekovácsoló, klikkesedést megakadályozó szülinapi programokkal is szolgálnunk kell.

dekorok2.jpg

A DEKORÁCIÓ

A témánknak ez a része a személyes kedvencem: milyen legyen a dekoráció? Eszébe ne jusson senkinek több tízezres bevásárlókörútra menni 1 nappal a szülinap előtt különböző buliboltokba, rendezvényszervező üzletekbe, mert egyrészt ezek tényleg drágák, másrészt pedig nem is olyan ízlésesek, egyediek, mint ahogyan azt egy számunkra különleges személy születésnapja megköveteli, és nem is érezzük magunkat olyan jól a szervezés közben. Ezért hadd szolgáljak néhány hasznos, egyszerű, könnyen elkészíthető és nagyon olcsó ötlettel!

HAPPY BIRTHDAY-felirat

Nem is gondolná az ember, hogy a fenti girlandot kevesebb, mint háromnegyed óra alatt készítettem el a barátnőm szülinapjára, fénymásolópapír, olló, cellux, madzag és vízfesték segítségével. Bizony, a papírokból két egymásra fordított háromszög-alakot (tehát egy rombuszt) vágtam ki, majd kettéhajtottam; az egyszerű mintákat (szívecskék, pontok, pacák, ikszek, apró száraz virágok, színes pöttyök, csíkok, kricc-kraccok, hullámok, dallamjelek, háromszögek) pedig vízfestékkel festettem festettem fel, csakúgy, mint a fekete színnel magát a feliratot. Ezután sorrendbe rendeztem, a helyszínen pedig a barátaim segítségével felragasztottuk a madzagokat, és felfűztük rájuk a betűket.

Csak az idő mennyisége, a ráfordított pénz és a kreativitás szab határt annak, hogy ennél egyszerűbb, vagy ennél sokkal bonyolultabb és szebb girlandokat készítsünk el (pl. kivághatunk csomagolópapírból, használhatunk facsipeszeket stb.)! Természetesen az ünnepelt nemének, korának, ízlésének és a buli jellegének megfelelően alakulhat a girlandunk stílusa (volt, amikor egy raszta barátunknak készítettünk ilyet: neki cigiket, vadkendereket, rasztahajú fejeket, stb.-t rajzoltunk a kis háromszögekre).Vadabb, csajos partikra akár a fenti girlandhoz hasonló dekoráció is nagy sikert arathat, lehet alatta fotózkodni az öribariknak

A lufik szintén nem maradhatnak el egy szülinapi dekorációból, amire mi pl. alkoholos filctollal rajzolni szoktunk hülye arcokat, ráírunk jókívánságokat, közös sztorikra emlékeztető szavakat... illetve a következő képnek megfelelően akár alakzatokat is ki lehet rakni a lufikból (pl. szívecskét akár, egyenként ráírva a vendégek neveit):

Bűvös szám a falon

Az életkort is kiírhatjuk a falra, attól függően, milyen eszközökből tudjuk előállítani. Ugyanígy pizzásdobozokra kirakott képkollázs a falra  a szülinaposról szintén mosolyra fakasztó lehet.Ha van ötletünk, mi alá lehet még beállni pózolni, vicces grimaszos fotókat készíteni, mi alatt lehet koccintani, azokat is nyugodtan bevethetjük :)

SZÜLINAPI DOLGOK

Jobb híján ilyen cuki kis gyűjtőnevet adtam a szülinapi parti alapvető kelléktárának. Gondolok itt tortára (amiből rengeteg jó ötletet találhattok a neten, a szivárványos belsejű tortától megkezdve a smarties-oson át a kitkates, marcipános, citromtorta, svájci csokitorta stb.-ig, szóval ezzel most nem hosszabbítom a bejegyzést, ha megbocsátjátok.) Még annyi, hogy lehet személyes jellegű, pl. a kedvencét ábrázoló (akár fotóval a tetején), vagy ha marcipánból nem tudtok készíttetni figurát, egy ügyesebb kezű szervező süthető gyurmából is formázhat az ünnepeltnek kedves tárgyat ábrázoló "álmarcipánt".

Az ajándékkal kapcsolatban úgy gondolom, a legjobb kihasználni, hogy ennyi ember összegyűlt, és valami nagyobb értékű ajándékot venni. Persze az is jó tud lenni, ha valaki mindenkitől kap egy kis apróságot, de félő, hogy sok kevésbé maradandó ajándékot gyűjthet be így: pia, pia, pia, virág stb.

Az egyik barátnőm most pl. egy fényképezőgépet kapott a barátaitól :)) (és az ő barátai sem gazdagok, csak kedvesek és ügyesek.)

Egy korábbi bejegyzésben már írtam arról, hogy milyen ajándékötleteket ismerek fiúknak, a dzsóker (mindenki örül neki, mert személyes jellegű) ajándék még a scrapbook vagy kreatív hobbialbum lehet (de ez is nagyon idő-és pénzigényes): egy olyan albumról van szó, amit hobbiboltban vásárolhatsz meg 1500-3000 Ft-os áron) te magad szabod meg, mit akarsz bele tenni, hogy nézzen ki, baromi egyedi, és a tulajdonosa stílusa és emlékei alakítják a tartalmát. 

A meghívókra most nem térnék ki, úgyis már szinte mindenki fészbukon tervezi meg a meglepetésbulit, ott is hívja meg az embereket, ami egy plusz lebukással-fenyegető tényező az ilyen jellegű szervezkedéseknél, ugyanakkor gyors, ingyenes, folyamatosan tájékoztató, minden meghívott által szerkeszthető, alakítható formája az eseménynek.

A születésnapi buli manapság nagyon népszerű kelléke a diavetítés vagy filmvetítés gyerekkori és jelenkori képekből a szülinapos életéből. A Windows Movie Maker ennek az ötletnek mezeibb kivitelezője, de jobbnál jobb programokat találni erre a neten (erre sem térnék ki most).

SZÜLINAPI PROGRAMOK, SZÜLINAPI BULI ÖTLETEK

D.I.Y. bulitársasjáték

Albérletavató bulira készítettek a barátnőim először egy saját kezűleg összebarkácsolt társasjátékot, pizzásdobozból. Azóta már régi dobozokból több ilyen játékot is csináltunk különböző alkalmakra. Ha ivós buliról van szó, az Alcoholy/Részegedj okosan! nevű játékot alapul véve, és több (kedvenc) társasjátékainkat kombinálva (akár az otthon megtalálható társasjátékok kártyáit felhasználva - Honfoglaló, Beugró, Tabu, Activity, magyar kártya, dobókockákkal Bash játék, stb.-t alakíthatjuk a mezőket.
Sajnos képet egyikről sem tudtam készíteni eddig, de nagyjából úgy néz ki, hogy a pizzásdobozt/régi dobozt kiterítjük, tetszés szerint méretre vágjuk, alkalomtól függően változtathatjuk a méretét/alakját, a játékmezők sűrűségét, méretét is manipulálva. A mezőket alkoholos vagy valamilyen sötét filccel érdemes felrajzolni, vonalzót is ajánlatos használni hozzá, ki lehet színezni akár az egyes mezőket. Sok mező ismétlődhet - a szerencsejáték mezők, ilyenkor kártyákat kell húzni.

Az a jó a s.k. társasjátékokban, hogy teljesen egyedivé és szabadon választhatóvá is alakíthatjuk a játékot pl. szerencsekártyamezőkkel. Ez nagyjából úgy néz ki, hogy sima papírlapokból (lehetőleg minél vastagabb legyen, hogy ne látszódjon át) kártyákat vágunk ki és különböző kategóriákat alkotunk. Lehet ez:


-szerencsekártya,
-önismereti kártya,
-tabu-kártya (a Tabu társasjáték mintájára),
-kategóriakártya (pl. cigimárkák, ilyenkor mindig az első játékos mond egy cigimárkát, majd a következőknek az előttük elhangzottakat megjegyezve és egy újat hozzátéve kell felsorolni az eddigieket
pl. Marlboro, Multifilter, Pall Mall és ... Benson & Hedges.)
-bátorságkártya (felelsz vagy mersz-igazság vagy merészség c. játék mintájára)
-szabálykártya (ki kell találni egy egyszerű szabályt pl. innentől senki sem érintheti meg az arcát, aki megérinti, iszik)
Néhány tipp az egyes mezőkre (esetleg szerencsekártyákhoz):
az első pár mezőkre ilyesmiket írhatunk:
1. Csapos- innentől kezdve te töltesz mindenkinek italt, annyit amennyit te szeretnél!
2. Jóságos Manó- mindenkinek írjátok fel a nevét egy kártyára, tegyétek középre a lapokat, mindenki húzzon egy nevet, de ne árulja el a játék végéig. Akit húzott, ő lesz az ő jóságos manója. Ezzel a jóságos manóval az egész játék alatt kedvesnek kell lennie az illetőnek, különös figyelmet szentelni neki (ismerkedős játéknak is jó)- a játék végén mindenki kitalálja, kinek ki volt a jóságos manója.
3. Csak a fiúk isznak!
4. Csak a lányok isznak!
5. Sorolj fel 10 európai fővárost!
6. Meséld el életed legcikibb sztoriját!
7. Kategória sörmárkákkal
8. Kategória helyi kocsmanevekkel
9. Kategória: mosópormárkák
10. Játssz el valakit a társaságból, a többiek találják ki, ki az!
11. A társasjátékmezőn a sarkos részekre: Sarki kocsma: mindenki iszik, aki erre a mezőre lép
12. Gyorsasági feladat: emelje fel mindenki a kezét, aki utoljára marad, iszik!
13. Találd ki a szomszédod szeme színét, anélkül, hogy ránéznél!
14. Mondj el egy min. 30 mp-es monológot a Mónika Showból!
15. Dj mező: innentől kezdve te szolgáltatod az aláfestő zenét a játék alatt, amíg valaki rá nem lép újra erre a mezőre
16. Bumm számjáték: 1-től el kell kezdeni számolni, a 3-mal osztható számokat és azokat a számokat, amikben benne van a 3-as pl. 37- nem szabad kimondani, helyette azt kell mondani: BUMM! A játék addig tart, amíg valaki el nem rontja, ez esetben innia kell.
17. Sorolj fel 10 számítógépes játékot!
18. Sorolj fel 5 barokk zeneszerzőt!
19. Barchoba filmcímekkel
20. Sorolj fel szereplőket, színészneveket, ki kell találni, melyik filmben játszottak együtt
21. Nyelvem hegyén van- játék: körül kell írnod egy szót, amit ritkán használnak az emberek pl. gikszer. A szót nem mondhatod ki, de barchobaszerűen definiálnod kell: "apró hiba, baj, baklövés, melléfogás".
22. Cigiszünet mező
23. Erről a mezőről csak 6-ossal léphetsz tovább!


Még rengeteg ilyesmit lehet kitalálni, amíg a játékot készítitek is sokat lehet nevetni, jó kis kreativitást igénylő és brainstorming program. A játék pedig sokkal érdekesebb lesz, ha direkt a bulira készül, ezt fokozhatjuk személyes feladatokkal is pl. Csak Peti iszik! Attól függően, hogy a társaság tagjai mennyire ismerik egymást alakíthatjuk a játékmezőket pl. sorold fel a játékosok szülinapját, ahány kimarad, annyi kortyot iszol!
Jó szórakozást hozzá!:)

Szülinapi üdvözlőkártya


Ez a része a szülinapi meglepibulinak nagyon szép emlék lesz a szülinapos számára. Készíts néhány papírlapból egy vékony, pár oldalas füzetet, tetszés szerint dekorálhatod is, ebbe a füzetbe minden meghívott írhat pár kedves sort, közös emléket, szülinapi köszöntést - ha nem ismeri, csak simán aláírhatja.
Amíg megérkezik a szülinapos, ezzel el lehet ütni az időt.
A többi program lényegében magától alakul, mindenképp érdemes készíteni otthon egy zenei válogatást a szülinapos kedvenc számaiból az estére. Nagyon jó ötlet retro zenéket, kamaszkorunkban hallgatott zenéket, régi klasszikusokat feltenni az mp3-lejátszóra, telefonra, pendrive-ra, mert garantáltan meghozza a boogie-t a résztvevők lábába:) A rég nem látott barátok úgyis beszélgetni fognak, addig pedig akik éppen mást csinálnának, táncolhatnak, válogathatnak a zeneszámok közül, társasozhatnak, ismerkedhetnek, fotókat készíthetnek stb.

Ha kicsit kevesebben vagytok, 4-5-en és jól ismeritek egymást (vagy ha egyáltalán nem ismeritek egymást), akkor is érdekes önismereti játék lehet a tulajdonságkártyázás. Pici papírfecnikre tulajdonságokat kell felírni pl. ügyes, okos, művelt, szép, kreatív, magabiztos, naiv, kedves, mosolygós, optimista, pesszimista, bosszankodó, nyitott, szabadelvű, jó ízlésű, sértődékeny, érzékeny, beképzelt, befolyásolható, nagyszájú, barátságos stb. - lehetnek jó és rossz tulajdonságok egyaránt. Majd 4-5 fős csoportokba kell rendeződni, és közöttük kiosztani tetszés szerint 20-30 tulajdonságot. A kártyákat egyesével kell kihúzni, és aki kihúzza, annak adja, akihez a legjobban passzolónak véli, ha ez a személy ő maga, megtarthatja a kártyát. Amikor valaki átadja a másiknak a kártyát, vagy megtartja, meg kell indokolni, miért gondolja hozzáillőnek az adott tulajdonságot a személyhez.
A végén az emberek megtarthatják a kártyákat, érdekes megtudni, hogy mit gondolnak rólunk mások általában. Ha van sok rágcsálnivaló, a jókedvet megalapozó zene és a bulihangulatot megteremtő dekoráció és jókedv, biztosan emlékezetes bulit szervezel a barátnődnek/barátodnak. Sok sikert kívánok hozzá! :)

Forrás: Orsojka blogja

szülinapi program szülinapi programok szulinapi programok születésnapi programok programok szülinapra szülinapi buli ötletek ötletek szülinapi bulira